Bra att veta

Exemple

Bra att veta

Vad gör jag?

FARSTU & TVÄTTSTUGA

Om hissen stannat
Felanmäl till Nordisk Hiss AB, 011-23 84 30

Om en maskin i tvättstugan inte fungerar
Felanmäl till Riksbyggen *), uppge ditt namn.

Om jag vill mangla min tvätt
En mangel som alla i föreningen får använda finns i hallen utanför bastun – mellan 31:an och 33:an. Din nyckel går dit.

 

KÖK & BADRUM

Om jag har frågor om min köksfläkt
Kontakta FastighetsTeknik 011-18 82 00 eller Riksbyggen, för information om vilken typ av köksfläkt som får installeras.

Om fläktsystemet slutar fungera
Felanmäl till FastighetsTeknik 011-18 82 00, vid jour eller akuta ärenden 011-36 80 90.

Om jag behöver göra förändringar av befintlig VVS/el-installationer
Arbetet måste utföras på fackmannamässigt sätt. Kontakta Riksbyggen *)

Om kranar eller toaletten droppar
Du bor i bostadsrätt och har själv ansvar för att åtgärda detta. Ring en VVS-firma eller Riksbyggen *). Du får själv stå för kostnaden.

Om jag får en vattenläcka
Kontakta Riksbyggen *).

Om det blir stopp i avloppsledningarna inne i lägenheten
Du bor i bostadsrätt och har själv ansvar för att åtgärda detta. Ring en VVS-firma eller Riksbyggen *). Du får själv stå för kostnaden.

Om det blir stopp i avloppsstammarna
Felanmäl till Riksbyggen *).

Tips och råd för att förebygga stopp avloppet

Fett hör inte hemma i avloppet! Häller du olja, varmt smör eller flytande margarin i avloppet kommer det så småningom stelna i avloppsledningen och orsaka stopp. Det kan också orsaka problem med råttor. Ta för vana att torka ut stekpannan med hushållspapper innan du diskar den. Släng pappret i matavfallspåsen eller i vanliga soporna. Överbliven olja kan du hälla i en gammal mjölkförpackning, tillsluta den och slänga i vanliga soporna.

Råa ägg kan lätt hamna i diskhon och slinka ner i avloppet. Försök undvik detta, då det lägger sig som klister och kan orsaka stopp i rören. Knäck i stället äggen över en bunke/skål.

Stearin är ytterligare något som inte hör hemma i avloppen. Förr eller senare orsaker det stopp. I stället för att rengöra ljusstakar i diskhon kan du lägga dina ljusstakar i en skål och hälla över kokande vatten och låta svalna. Stearinet stelnar då och flyter upp till ytan, så du enkelt kan slänga det i soporna.

Mjöl ska inte heller hällas ut i avloppet. När det blandas med vatten blir det som cement i rören, vilket kan orsaka stopp och översvämning.

Gips, puts, spackel och betong får inte under några omständigheter hällas i avloppen. Se till att era hantverkare inte rengör sina redskap i era handfat eller diskho. Det får inte heller hällas ut spackel i fastigheternas avlopp eller gårdsbrunnar. Om du renoverar själv ansvarar du för att lämna rester av dessa material till återvinningen.

 

PARKERING & UTEMILJÖ

Om jag vill hyra parkeringsplats
Kontakta Riksbyggen.

Om jag vill komma in genom grindarna till p-platserna
Du kan öppna grindarna med lägenhetsnyckeln. Vill du ha en handsändare får du kvittera ut den på Riksbyggens kontor. Kostnad: 1 200 kr, varav 600 kr är deposition som du får tillbaka när du lämnar handsändaren i brukbart skick.

Om jag har grovsopor
Grovsopor måste du själv ta till Returpunkten. Du får inte lämna något som inte har egen behållare i miljörummet.

 

UTHYRNING

Om jag vill hyra föreningslokalen eller gästrummet
Föreningslokalen och gästrummet ligger i port 33. Du bokar enkelt via din dator, mobil eller via displayen vid entrén i din port. Kontakta även Anna Kristina Johansson vid din bokning för rätt debitering, 073-828 51 52, annakristina@kopparkypen.nu

Läs mer här. 

Om jag vill utnyttja bastun
OBS! Bastun är tillfälligt stängd pga vattenskada. Den kommer åter att öppnas när reparationen är klar. 

Bastulokalen är belägen mellan port 31 och 33. Bokning gör du direkt via din dator, mobil eller via displayen vid entrén i din port.
Läs mer här.

Om jag vill boka paviljongen
Bokning gör du direkt via din dator,  mobil eller via displayen vid entrén i din port. Läs mer här.

Extra förråd
Ibland har vi extra förråd att hyra ut. Kontakta kontakta RB, Michael Hedelin om du är intresserad Michael.Hedelin@riksbyggen.se

 

FÖRSÄKRING & AVTAL

Fastighetsförsäkring
Styrelsen har valt att genom föreningens fastighetsförsäkring teckna kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter. Detta innebär dock inte att du själv kan avstå från att ha vanlig hemförsäkring.

Gemensamt elavtal
Föreningen har gemensamt elavtal hos BIXIA. Det är individuell mätning i varje lägenhet. Debitering sker via Riksbyggen på månadsavgiften

 

ÖVRIGT

Om jag vill ansluta mig till TV, bredband och IP-telefoni
Föreningen har tecknat ett kollektivavtal med Telia. Kontakta dem för vidare support, tel 90 200.

Om jag vill ha ytterligare nyckel eller byta lås till ytterdörren
Kontakta Låssmeden AB, 011–21 10 60. Begär intyg från RB först.

Om någon utrustning i min lägenhet går sönder
Du bor i bostadsrätt och har själv ansvar för att åtgärda detta. Du har även skyldighet att hålla bostadsrätten i gott skick.

Om jag har frågor om överlåtelser
Kontakta Riksbyggen *).

Vad gäller vid avflyttning?

Lägenheten överlåtes i befintligt och av köparen besiktigat skick. Alla nycklar som tillhör lägenheten ska överlämnas till köparen senast på tillträdesdagen. Eventuell bastunyckel ska återlämnas till Riksbyggen så att depositionsavgift kan återbetalas. Likaså ska handsändare till grindarna återlämnas till Riksbyggen. Lägenheten ska överlämnas tömd och flyttstädad. Även förråd ska vara tömda och städade. Föremål som säljaren lämnat kvar har köparen rätt att forsla bort på säljarens bekostnad eller behålla utan att betala för dem.

 

Felanmälan till/kontakta Riksbyggen

Tel: 0771-860 860(dygnet runt) eller via webb (ej akuta ärenden): www.riksbyggen.se/kontakt

Notiser

Styrelsen skulle uppskatta om alla medlemmar tar sig tid att säkerställa rätt kontaktuppgifter ligger inne i Mitt Riksbyggen. Kolla dina nuvarande kontaktuppgifter, och uppdatera dem ifall de är inaktuella genom att gå in på Mitt Riksbyggen och gå därefter in i inställningar på din profil. Där kan du själv ändra telefonnummer och mailadress.
Vi passar på att påminna om vad som gäller angående våra skyddsrum. Informationen är inte ny men fortfarande aktuell. Vad som gäller för föreningens skyddsrum hittar du här.
Informationen har gått ut tidigare i trappuppgångarna men styrelsen vill uppmärksamma även här att föreningen kommer att genomföra en extra föreningsstämma den 10 januari kl. 18:00. Det för att kunna klubba våra nya stadgar. Stämman äger rum i föreningslokalen.
Läs fler notiser