Ny i föreningen

Exemple

Varmt välkommen!

Först och främst vill vi hälsa dig hjärtligt välkommen till vår förening! Här har vi samlat lite praktisk information för dig som är nyinflyttad i Riksbyggen Bostadsrättsförening Kopparkypen.

 

Aktuell information

I varje farstu finns digitala anslagstavlor, där sätter styrelsen lägger ut aktuell information. Där hittar du också kontaktuppgifter till Riksbyggen, styrelsen och övrigt. Vi lägger också ut information här på hemsidan. Saknar du någon information får du gärna kontakta oss i styrelsen.

 

Felanmälan

Är det något som inte fungerar? Enkelt uttryckt kan vi säga att det som finns innanför lägenheten får du lösa på egen hand och det som är utanför är föreningens ansvar. Tala med någon i styrelsen om du är osäker. Se också felanmälan.

 

Lokaler & uthyrning

I byggnaderna finns också två större lokaler som är uthyrda till en förskola och en restaurang. Här finns också en föreningslokal som du som medlem kan hyra för 400 kr, samt ett gästrum, hyra 250 kr första natten, därefter 150 kr/natt. Du bokar enkelt via Boenderegistret. För vidare information se under respektive flik här på hemsidan. Observera att det endast är medlemmar i föreningen som kan boka.

 

Parkeringsplatser

På föreningens område finns ett antal parkeringsplatser (carport och öppna platser) som du som boende i föreningen kan  hyra. Separat kösystem tillämpas för platserna. För närvarande kostar en carport 300 kr/månad och en öppen plats 250 kr/månad. Kontakta Riksbyggen för mer information.

 

Om Kopparkypen

Byggnaderna uppfördes 1986 och blev inflyttningsklara 1987. Kopparkypen har 105 lägenheter med en total yta av drygt 8 500 kvm. Föreningen har lägenheter i storlek från två rum och kök till etagelägenheter på fem rum och kök fördelade på 27 st 2:or, 41st 3:or, 29 st 4:or och 8 st 5:or.

 

Sopsortering

Vi vill gärna bidra till ett mer miljövänligt samhälle och har därför inrättat en fin källsortering i miljörummet. Där kan du sortera plast, metall, glas, papper och kartong samt kompost. Kompostpåsar finns i en kasse på väggen i miljörummet. Tänk på att platta till kartonger innan du slänger dem. Ju bättre vi sorterar desto enklare blir det att hålla nere föreningens kostnader. Om vi dessutom tillsammans kan hålla miljörummet rent och snyggt, så blir det roligare att både sortera och slänga sopor.

Det är inte tillåtet att lämna grovsopor i vårt miljörrum. Dessa slänger du på Returpunkten.

 

Styrelsen

Styrelsen sammanträder varje månad. Vilka datum ser du under ”Nyheter”. Vill du ha koll och vara med att påverka? Då ser vi gärna att du deltar på vår årliga stämma i oktober. Då presenteras årsredovisningen för genomlysning av ekonomi och förvaltning. Eventuella frågor av särskild vikt diskuteras, till exempel en motion. Motion bör vara anmäld till senast 31 juli. Vidare utses styrelse, revisorer och valberedning.

 

Trappvärdar

Har du tankar eller önskemål om något som vi kan förbättra i din trappuppgång? Då kan du kontakta din trappvärd.

 

Tvättstuga

Alla lägenheter har tillgång till tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. 29:an och 31:an samt 33:an och 35:an delar tvättstuga och övriga uppgångar har egna tvättstugor. Det även en mangel installerad i entrén till bastun, bredvid port 31.

 

Övrigt som är bra att veta

TV, bredband, IP-telefoni
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Telia. Kontakta dem för support, tel 90 200.

Byta lås i ytterdörr
Kontakta Låssmeden AB, 011–21 10 60. Begär intyg från Riksbyggen först.

Frågor om överlåtelser
Kontakta Riksbyggen 0771-860 860.

Titta gärna under fliken Bra att veta, där finns mer information

Hoppas du kommer trivas med ditt nya boende och vår förening!

Varmt välkommen!

 

Notiser

Styrelsen vill önska alla medlemmar en glad midsommar och en fortsatt fin sommar. Vi håller tummarna för bra väder och en rofylld ledighet för alla.
Styrelsen har uppdaterat föreningens ordningsregler (tidigare trivselregler) med ett stycke om vad som gäller i samband med uthyrning av våra lokaler: En gemensam lokal som hyrs ska alltid städas efter användning. Om du som medlem underlåter att städa lokalen efter dig kommer du att faktureras kostnaden för städning. Lägsta kostnad blir en tummas städning plus […]
Föreningen har på senare tid haft flertalet inbrott i våra källarutrymmen. Det är givetvis helt oacceptabelt och alla incidenter har polisanmälts. För att förebygga fler inbrott har styrelsen vidtagit dessa åtgärder: – Sätta kraftiga brytskydd på alla entrédörrar i föreningen. – Ta bort möjligheten att använda kod 22:00-06:00 under veckans alla dygn.
Läs fler notiser