Ny i föreningen

Exemple

Varmt välkommen!

Först och främst vill vi hälsa dig hjärtligt välkommen till vår förening! Här har vi samlat lite praktisk information för dig som är nyinflyttad i Riksbyggen Bostadsrättsförening Kopparkypen.

Aktuell information

I varje farstu finns anslagstavlor, där sätter styrelsen upp aktuell information. Där hittar du också kontaktuppgifter till Riksbyggen, styrelsen och övrigt. Vi lägger också ut information här på hemsidan. Saknar du någon information får du gärna kontakta oss i styrelsen.

Felanmälan

Är det något som inte fungerar? Enkelt uttryckt kan vi säga att det som finns innanför lägenheten får du lösa på egen hand och det som är utanför är föreningens ansvar. Tala med någon i styrelsen om du är osäker. Se också felanmälan.

Lokaler & uthyrning

I byggnaderna finns också två större lokaler som är uthyrda till en förskola och en restaurang. Här finns också en föreningslokal som du som medlem kan hyra för 400 kr, samt ett gästrum, hyra 250 kr första natten, därefter 150 kr/natt. Kontakta Birgitta Jansson 070-301 87 26, viola.birgitta57@gmail.com för mer information. Du kan också kvittera ut nyckel till en bastu hos Riksbyggen. Bokning sker direkt på hemsidan. Observera att det endast är medlemmar i föreningen som kan boka.

På föreningens område finns ett antal parkeringsplatser (carport och öppna platser) som du som boende i föreningen kan  hyra. Kösystem tillämpas för platserna. För närvarande kostar en carport 300 kr/månad och en öppen plats 250 kr/månad. Kontakta Riksbyggen för mer information.

Om Kopparkypen

Byggnaderna uppfördes 1986 och blev inflyttningsklara 1987. Kopparkypen har 105 lägenheter med en total yta av drygt 8 500 kvm. Föreningen har lägenheter i storlek från två rum och kök till etagelägenheter på fem rum och kök fördelade på 27 st 2:or, 41st 3:or, 29 st 4:or och 8 st 5:or.

Sopsortering

Vi vill gärna bidra till ett mer miljövänligt samhälle och har därför inrättat en fin källsortering i miljörummet. Där kan du sortera plast, metall, glas, papper och kartong samt kompost. Kompostpåsar finns i en kasse på väggen i miljörummet. Tänk på att platta till kartonger innan du slänger dem. Ju bättre vi sorterar desto enklare blir det att hålla nere föreningens kostnader. Om vi dessutom tillsammans kan hålla miljörummet rent och snyggt, så blir det roligare att både sortera och slänga sopor.

Grovsopor slänger du på Returpunkten.

Styrelsen

Styrelsen sammanträder varje månad. Vilka datum ser du under ”Nyheter”. Vill du ha koll och vara med att påverka? Då ser vi gärna att du deltar på vår årliga stämma i oktober. Då presenteras årsredovisningen för genomlysning av ekonomi och förvaltning. Eventuella frågor av särskild vikt diskuteras, till exempel en motion. Motion bör vara anmäld till senast 31 juli. Vidare utses styrelse, revisorer och valberedning.

Trappvärdar

Har du tankar eller önskemål om något som vi kan förbättra i din trappuppgång? Då kan du kontakta din trappvärd.

Tvättstuga

Alla lägenheter har tillgång till tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. 29:an och 31:an samt 33:an och 35:an delar tvättstuga och övriga uppgångar har egna tvättstugor. Det även en mangel installerad i entrén till bastun, bredvid port 31.

Övrigt som är bra att veta

TV, bredband, IP-telefoni
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Telia. Kontakta dem för support, tel 90 200.

Byta lås i ytterdörr
Kontakta Låssmeden AB, 011–21 10 60. Begär intyg från Riksbyggen först.

Frågor om överlåtelser
Kontakta Riksbyggen 0771-860 860.

Hoppas du kommer trivas med ditt nya boende och vår förening!

Varmt välkommen!

 

Notiser

Vi har under flera år haft problem med nedskräpning av vårt miljörum, inte minst av grovsopor som inte får lämnas där. Trots tydliga skyltar och uppmaningar fortsätter problemet. Detta kostar föreningen, alltså oss alla, tusentals kronor varje år då vi i vår tur får betala för hämtning av dessa grovsopor. På styrelsens förslag beslöt därför årsmötet att sätta upp övervakningskameror i miljörummet.
Under 2021 har föreningen arbetat aktivt med brandskyddsarbete. Du kan läsa mer genom att klicka på rubriken med datum.
Nu finns ett extra källarförråd att hyra. Kontakta Bo Jacobsson för mer information: 070-846 46 49
Läs fler notiser