Notiser

Styrelsen för RB Brf Kopparkypen har haft budgetmöte och fastställt
budgeten för verksamhetsår 20/21.
Beslut har tagits om viss justering av avgifterna från och med 1 juli
2020. Årsavgiften sänks med 0,91 % på i dag utgående avgift och
värmetillägget höjs med 6,34 kr per kvadratmeter lägenhetsyta och år.
Orsaken till justeringen är att få en mer ”rättvisande” fördelning av
värmekostnaderna och då budgeten visar på ett positivt resultat 20/21
så justeras kallhyran ner med ungefär motsvarande summa.
Detta kommer medföra en mindre justering av avgifterna ca + -10kr.
Skillnaden beror på att årsavgiften baseras på andelstal och
bränsletillägget baseras per kvadratmeter.

Med vänlig hälsning
Styrelsen i Rbf Kopparkypen

Läs mer →

Vi vill uppmärksamma samtliga medlemmar att det är förbjudet att röka under köksfläkten. Brandspjället i vårt fläktsystem kan utlösas och stänga av hela ventilationen för huset. Detta har nyligen skett vid två tillfällen och orsakat en onödig kostnad för föreningen.

 

 

Läs mer →

Då en vattenläcka uppstått i ett nergrävt rör mellan uppgång 37 och 33 behöver delar av gården grävas upp. Rörfirman som utför arbetet har inte fått leveransdatum för det material som behövs varför det är oklart när arbetet kan färdigställas.

Läs mer →

Den 19 mars planeras relingen vara avslutad. Det har gått över förväntan och vi vill rikta ett tack till Wilson för ett mycket gott arbete och naturligtvis vill vi även tacka alla berörda medlemmar för tålamod med de olägenheter som varit. Vi ber er som under den här tiden lånat tvättstugenyckel att lämna tillbaka den till Bengt.

Läs mer →

Som vi tidigare skrivit har vi tagit bort de gamla askkopparna vid entrédörrarna och flyttat dessa till några utvalda platser. Detta med anledning av den nya lagen om rökförbud, på offentliga platser och vid entréer. Vi vill uppmärksamma er på att rökning vid lekplatsen inte är tillåtet. Tänk gärna även på att om möjligt undvika att röka på balkongen – din granne kanske inte alls uppskattar röklukt till kafferepet. Och som vanligt, dessa restriktioner är för allas trevnads skull!

Askkopparna sitter numera på papperskorgarna som finns på gården:

Vid 41:an står den i rabatten utanför soprummet
Vid carporten finns en, längs ner vid paviljongen.
Vid 29:an finns en när man kommer in från grinden
Vid 37:an sitter den på papperskorgen vid cykelstället

Läs mer →

När?

På de avier som skickas ut i mars kommer du att debiteras elkostnad förutom den summa du betalar idag.

På avin som ska betalas sista mars hittar du troligen kostnaden för två månader – november och december, på avin som betalas sista april betalar du kostnaden för januari och den sista maj betalar du för februari månad o.s.v.

 

Hur mycket?

Varje månad betalar du en fast avgift på 25:- Dessutom betalar du en förbrukningsavgift på 1,15 per kWh. Denna kan ändras uppåt eller neråt om det pris föreningen betalar till Bixia ändras.

Ingen nätavgift eller något annat tillkommer.

 

Varför Bixia?
Bixia levererar  både förnybar och närproducerad el. Det gör de med hjälp av lokala elproducenter – vanliga människor som har ett vindkraftverk eller vattenkraftverk på sin gård, eller som har satt upp solpaneler på taket. Som ett led i föreningens hållbarhetsarbete tycker vi att detta känns mycket bra.

 

Läs mer →

Relining port 41

Reliningen har gått över förväntan och vecka 8 är det dags för den sista etappen, i port 41. Arbetet kommer inledas i källaren redan vecka 7. Cykelförrådet måste därför tömmas, samt delar av tre källarförråd, vars medlemmar blivit kontaktade. Arbetet pågår måndag 7.30 till fredag 16.00, under den tiden kommer vatten och avlopp vara avstängt. Ett tillfälligt avlopp kommer finnas i farstun. Observera att endast hushållsvatten får hällas häri. Toalett och dusch finns på gården. Under helgerna kommer vatten och avlopp kunna användas som vanligt. Huvudnyckel kommer användas för att stänga/sätta på vattnet.

Läs mer →

RENOVERING AV AVLOPP PORT  37-41

Från och med vecka 2 till vecka 12, 2020, så kommer Wilssons att renovera avloppsrören nere i källaren på Sankt Persgatan 37, 39 samt 41.

Detta kommer att medföra komplikationer för vissa boende.

De boende som har lägenheter mot Sankt Persgatan kommer att behöva ha avloppet avstängt måndag till fredag, även natt, några specifika veckor. Lägenheter mot ”innergården” drabbas inte av avstängningar. Här nedan kommer en specifik tidplan på när respektive lägenhet kommer att ha avloppet avstängt.

St. Persgatan 37, endast lägenheter mot St. Persgatan: måndag den 6/1 klockan 07:30 till och med fredagen 31/1 klockan 16:00. (Man kan alltid använda avloppet helger mellan fredag klockan 16:00 till måndag 07:30)

 St. Persgatan 39, endast lägenheter mot St. Persgatan: måndag den 27/1klockan 07:30 till och med fredagen 21/2klockan 16:00. (man kan alltid använda avloppet helger mellan fredag klockan 16:00 till måndag 07:30)

St. Persgatan 41, endast lägenheter mot St. Persgatan: måndag den 17/2klockan 07:30 till och med fredagen 20/3.(Man kan alltid använda avloppet helger mellan fredag klockan 16:00 till måndag 07:30)

I anslutning till er huskropp så kommer en dusch- samt wc-vagn finnas till förfogande, den innehåller 3 st. separata badrum som ni kan nyttja då avloppet är avstängt.

Kökskranen i ert kök kommer alltid vara brukbart, till matlagning, dryck etc. Dock kommer avloppet att vara urkopplat och vattnet kommer att hamna i en dunk i ert diskbänksskåp. Det är lägenhetsinnehavarens ansvar att se till att inte dunken svämmar över. Man tömmer dunken i ett rör i trapphuset.

 Det finns möjlighet att ha en så kallad Porta-potti (campingtoa) i sin lägenhet, det är en portabel wc som kan stå i badrummet, den har en tank som vi tömmer när den blir full.

Kontakt: Projektledare Johan Jonsson, 011-19 32 39

Läs mer →

Relining i port 37-41

Vecka 8 kommer Wilsons påbörja relining i port 37. Arbetet beräknas ta 3-4 veckor. Arbetet fortsätter i port 39, omkring vecka 5, därefter tas port 41, omkring vecka 8. Avloppet kommer stängas av i lägenheterna mot St:Persgatan under arbetsveckorna, och kopplas på i helgerna. Mer information kommer delas ut av Wilsons i början på nästa vecka.

Läs mer →

Notiser

Beslut har tagits om viss justering av avgifterna från och med 1 juli 2020. Årsavgiften sänks med 0,91 % på i dag utgående avgift och värmetillägget höjs med 6,34 kr per kvadratmeter lägenhetsyta och år. För att läsa mer: Klicka på länken LÄS FLER NOTISER nedan.
Vi vill uppmärksamma samtliga medlemmar att det är förbjudet att röka under köksfläkten. Brandspjället i vårt fläktsystem kan utlösas och stänga av hela ventilationen för huset. Detta har nyligen skett vid två tillfällen och orsakat en onödig kostnad för föreningen.
Då en vattenläcka uppstått i ett nergrävt rör mellan uppgång 37 och 33 behöver delar av gården grävas upp. Rörfirman som utför arbetet har inte fått leveransdatum för det material som behövs varför det är oklart när arbetet kan färdigställas.
Läs fler notiser