Håll rent på vår gemensamma innergård

Exemple

Släng din fimp i askkoppen – inte på gården!

Från 1 januari i år är det förbjudet att slänga fimpar, snusprillor och annat småskräp på marken. Det gäller även här på gården. Det finns askkoppar uppsatta, bakom papperskorgarna. Var snäll och använd dem. Det är heller inte tillåtet att röka i fönster och slänga ut fimpar på gården. Här är några skäl

  • Dina grannar får in röken i sina lägenheter.
  • När du slänger ut fimpar genom fönstret kan glöd orsaka brännskador och i värsta fall brand hos grannarna under. Om detta sker är det innehavaren till den lägenhet där fimpen har slängts ut ifrån som får betala de skador som uppstår.
  • Både barn och djur kan bli svårt sjuka om de får i sig fimpar.
  • Det ser inte särskilt trevligt ut med fimpar som ligger på gården. Det blir inte inbjudande att vistas på gården och det sänker värdet på våra lägenheter (vilket drabbar även dig den dag du ska sälja).

Sist men inte minst:  när du slänger din fimp på marken åker de lätt ner i dagvattenbrunnen och vidare ut i havet. Fimpar innehåller plast och gifter och riskerar att göra stor skada i naturen under lång tid.

För allas trevnad var god och respektera dessa regler!

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

 

 

Notiser

Styrelsen vill önska alla medlemmar en glad midsommar och en fortsatt fin sommar. Vi håller tummarna för bra väder och en rofylld ledighet för alla.
Styrelsen har uppdaterat föreningens ordningsregler (tidigare trivselregler) med ett stycke om vad som gäller i samband med uthyrning av våra lokaler: En gemensam lokal som hyrs ska alltid städas efter användning. Om du som medlem underlåter att städa lokalen efter dig kommer du att faktureras kostnaden för städning. Lägsta kostnad blir en tummas städning plus […]
Föreningen har på senare tid haft flertalet inbrott i våra källarutrymmen. Det är givetvis helt oacceptabelt och alla incidenter har polisanmälts. För att förebygga fler inbrott har styrelsen vidtagit dessa åtgärder: – Sätta kraftiga brytskydd på alla entrédörrar i föreningen. – Ta bort möjligheten att använda kod 22:00-06:00 under veckans alla dygn.
Läs fler notiser