Håll rent på vår gemensamma innergård

Exemple

Släng din fimp i askkoppen – inte på gården!

Från 1 januari i år är det förbjudet att slänga fimpar, snusprillor och annat småskräp på marken. Det gäller även här på gården. Det finns askkoppar uppsatta, bakom papperskorgarna. Var snäll och använd dem. Det är heller inte tillåtet att röka i fönster och slänga ut fimpar på gården. Här är några skäl

  • Dina grannar får in röken i sina lägenheter.
  • När du slänger ut fimpar genom fönstret kan glöd orsaka brännskador och i värsta fall brand hos grannarna under. Om detta sker är det innehavaren till den lägenhet där fimpen har slängts ut ifrån som får betala de skador som uppstår.
  • Både barn och djur kan bli svårt sjuka om de får i sig fimpar.
  • Det ser inte särskilt trevligt ut med fimpar som ligger på gården. Det blir inte inbjudande att vistas på gården och det sänker värdet på våra lägenheter (vilket drabbar även dig den dag du ska sälja).

Sist men inte minst:  när du slänger din fimp på marken åker de lätt ner i dagvattenbrunnen och vidare ut i havet. Fimpar innehåller plast och gifter och riskerar att göra stor skada i naturen under lång tid.

För allas trevnad var god och respektera dessa regler!

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

 

 

Notiser

På årsmötet beslöts att anta de nya trivselreglerna samt att det endast är tillåtet att hyra en parkering per lägenhet och då till en bil som är registrerad på den boende i föreningen.
Tyvärr har vi fått en vattenskada i bastun. Den kommer därför hållas stängd under den tid som reparationen pågår.
Den 9 november kl 18.30 hålls årets stämma i föreningslokalen. Det är ett bra tillfälle att ta del av vad som gjorts under året och vad vi planerar för vår förening i framtiden. Vi hoppas att vi får se dig där! Anmälan till styrelsen@kopparkypen.nu
Läs fler notiser