Håll rent på vår gemensamma innergård

Exemple

Släng din fimp i askkoppen – inte på gården!

Från 1 januari i år är det förbjudet att slänga fimpar, snusprillor och annat småskräp på marken. Det gäller även här på gården. Det finns askkoppar uppsatta, bakom papperskorgarna. Var snäll och använd dem. Det är heller inte tillåtet att röka i fönster och slänga ut fimpar på gården. Här är några skäl

  • Dina grannar får in röken i sina lägenheter.
  • När du slänger ut fimpar genom fönstret kan glöd orsaka brännskador och i värsta fall brand hos grannarna under. Om detta sker är det innehavaren till den lägenhet där fimpen har slängts ut ifrån som får betala de skador som uppstår.
  • Både barn och djur kan bli svårt sjuka om de får i sig fimpar.
  • Det ser inte särskilt trevligt ut med fimpar som ligger på gården. Det blir inte inbjudande att vistas på gården och det sänker värdet på våra lägenheter (vilket drabbar även dig den dag du ska sälja).

Sist men inte minst:  när du slänger din fimp på marken åker de lätt ner i dagvattenbrunnen och vidare ut i havet. Fimpar innehåller plast och gifter och riskerar att göra stor skada i naturen under lång tid.

För allas trevnad var god och respektera dessa regler!

Med vänliga hälsningar

Styrelsen

 

 

Notiser

Har du problem med din bokning av tvättstugan kan du vända dig direkt till Din Box, telefonnummer 010 330 00 10. Just nu har Din box problem med buggar när det gäller bokning från appen. Boka därför via datorn tills problemet är löst.
Det händer att den nedre grinden krånglar vid öppning och stängning. OBS! Innan du ringer och felanmäler: Prova att putsa på sensorerna (särskilt om det regnat) så brukar den hoppa igång igen.
Nu är det dags för den årliga cykelrensningen. Vi gör det för att att rensa ut cyklar som blivit övergivna och nu bara upptar onödig plats. Dessa cyklar skänks till välgörenhet. OBS! Cyklar som ej används regelbundet ska förvars i källarförrådet så vi får bättre med plats för de cyklar som används dagligen. Senast 19 juni behöver du sätta namn eller lägenhetsnummer på din cykel.
Läs fler notiser