Föreningens elprisstöd kommer att gå till att täcka elutgifterna i föreningen

Föreningens elprisstöd kommer att gå till att täcka elutgifterna i föreningen

Det utlovade elprisstödet har börjat betalas ut till hushåll runt om i landet och någon gång under våren kommer ett elrpisstöd även att betalas ut till företag och organisationer. Det senare kommer därför att komma vår bostadsrättsförening till del. Det är upp till varje bostadsrättsförening att skicka vidare dessa pengar till medlemmarna eller att använda pengarna till att täcka föreningens kostnader. Styrelsen har beslutat att inte betala ut dessa pengar till föreningens medlemmar. Alla medlemmar har under en längre tid betalat en fast avgift per förbrukad kW/h på 0,96 kr vilket en bit under priset på övriga marknaden vilket är en kostnad som har landat hos föreningen. Föreningens elkostnader under föregående år var 641 tkr medan intäkterna landade på 229 tkr. Styrelsen ser därför att det är rimligt att kommande elprisstöd används i föreningens ekonomi för att på så vis undvika avgiftshöjningar till följd av hål i budget.

Notiser

Vi passar på att påminna om vad som gäller angående våra skyddsrum. Informationen är inte ny men fortfarande aktuell. Vad som gäller för föreningens skyddsrum hittar du här.
Informationen har gått ut tidigare i trappuppgångarna men styrelsen vill uppmärksamma även här att föreningen kommer att genomföra en extra föreningsstämma den 10 januari kl. 18:00. Det för att kunna klubba våra nya stadgar. Stämman äger rum i föreningslokalen.
Styrelsen utsåg trappvärdar vid föregående styrelsemöte. Ni hittar alla trappvärdar och deras kontaktuppgifter här.
Läs fler notiser